"Wij houden ervan om te plezier te hebben, te reizen en van het leven te genieten.
Dat is waarom we doen wat we doen."

Wie ben ik

Ik ben geboren als Jenny Vervloet. kdksdk   okdoko lkc do  oldco o  dcoodjc c  djodcodo  [e]]e coekp[cpc
][ dp]dlp[dlpd [ p dcd

Jenny Vervloet

Mijn geboorte- en woonplaats GORINCHEM

Wat voorop staat is mijn optimistische kijk op het leven en dat wordt neergelegd in mijn werken die alle sprankelend zijn van kleur en uit de “losse hand” opgezet. Hiermee aangevende mijn gevecht tegen vastgelegde paden en sombere scenario’s. Mijn schilderijen moeten leven en aanleiding geven tot een fijn gevoel en hoop en ik denk dat ik daarin wonderwel ben geslaagd. De benaming “aquarellist” dekt allang niet meer de lading omdat er de laatste jaren veel acryl op linnen is bijgekomen en ik nog steeds op zoek is naar nieuwe mogelijkheden om mijn ideeën over het leven te visualiseren. Ook mijn keramiekwerken mogen hierbij niet onbenoemd blijven.

Expositie in de bibliotheek in Drunen

recensie door Jelleke Tigelaar

Levensecht

Jenny Vervloet presenteert zich als aquarellist. De aquarellen die er hangen doen zeer klassiek aan. Met veel gevoel voor detail schildert zij kinderen uit het begin van de vorige eeuw die bij een boerderij spelen. Een oude ton hangt scheef in zijn duigen, van de huisdeur is alleen de bovenste helft geopend. Vlak daar tegenover hangt een allerliefst winterlandschapje.

Er hangen in de bibliotheek ook vrij veel bloemschilderijen, geen tere pasteltinten, maar fors vormgegeven boeketten nadrukkelijk aanwezige bloemgroepen. Hoe sterk Vervloet met kleuren is, is af te zien aan de perfect uitgebeelde zonne-bloemen die zeer levensecht het doek afstralen.

Jenny Vervloet heeft een goede hand van schilderen. Allerlei stijlen uit de twintigste eeuw komen voorbij: Chagall, Miró, Appel. Van Gool en niet te vergeten de Japanse prenten die aan Van Gogh doen denken. Wandelen langs de schilderijen van Jenny Vervloet is een plezierige, rustgevende bezigheid.

Scroll naar boven